index='i'>

RESSAMLAR | BOB ROSS





Robert Norman “RessamBob” Ross biyografisi(Ekim 29, 1942 – Temmuz 4, 1995) Amerikalı bir ressam, sanat yönetmeni ve bir televizyon sunucusudur. Kendisi TRT kanalında yayınlanan Resim Sevinci yani “Joy of Painting” programıya tanıyoruz.Gelelim "Ressam Bob'un" biyografisineFlorida doğumlu olan ressam Bob Ross, babasıyla birlikte marangoz olarak çalışırken işaret parmağını kaybetti ancak bu onun paleti tutuşunu etkilememiştir.
17 yaşında Amerikan Hava Kuvvetleri’ne yazıldı. Hava kuvvetlerindeyken Alaska’ya gönderildi. İşte ressam Bob Ross, ileride sanata dönüştüreceği o muazzam dağlar ve doğa ile Alaska’da tanıştı.
Alaska’daki görevi sırasında part-time olarak barmen olarak çalışmaktaydı. İşte bu sırada, Alman bir ressam olan Bill Alexander’ın sunduğu “Yağlı Boyanın Sihirli Dünyası” programını keşfetti.
Bill Alexander ile çalıştıktan sonra ressam olarak daha fazla para kazanabileceğini düşündü.

20 yıldır hizmet verdiği Hava Kuvvetleri’nden Astsubay rütbesi ile emekli oldu. Ve daha sonra dünyaca üne kavuşacağı “Resim Sevinci” adlı programın sunuculuğunu yapmaya başladı.
Ressam Bob, berberden tasarruf yapabilmek için saçlarını permalı olarak kullanmaya başladı ancak kısa zaman beklenmedik bir şekilde ressam Bob’un bu saç modeli kendisinin ikonik geleceği olmuştu
Program kısa sürede ilgi odağı olmuştu. Bunun sebebi ise Bob’un resim yapmayı duygu ve içtenlik dolu anlatımı ile resimi gerçekten sevdirmesiydi. Bob, şovun tutmasının ardından herkesin resim yapabilmesi adına milyonlarca dolar yatırım yaparak resim yapabilme tekniğini anlatan kitap ve eğitim setleri hazırladı.
“Hata yapmak diye bir şey yoktu yalnızca mutlu kazalar vardır.”
Ressam Bob Ross’un toplamda 25000 ile 30000 arasında eseri bulunmaktadır.
Ressam Bob Ross 53 yaşında yakalandığı kanser hastalığından hayatını kaybetti.

Benzer Konular