index='i'>

Ressam | Frida Kahlo

Ressam | Frida kahlo
Ressam, Frida Kahlo
Frida Kahlo, dünya üzerinde insan suretleri çizimlerindeki başarısı ile tanınmaktadır. 1907-1954 yılları arasında yaşamış olan kahlo, dünyaca tanınmış bir Meksikalı sanatçı (ressam). Resimlerindeki orjinalliğin yanı sıra, özel hayatındaki iniş ve çıkışları, siyasi görüşleri ile resimleri kadar çok konuşulmuş bir kadındır.
Altı yaşındayken geçirdiği çocuk felci yüzünden, bir bacağı özürlü kalmış kendine tahta bacak Frida demiştir. Frida, ulusal hazırlık okulunda okuyarak kendini sanat konusunda geliştirmiştir. 18 yaşında geçirdiği bir trafik kazası ile bütün hayatı değişmiştir. Bindiği otobüs, tramvay ile çarpışarak trenin demir çubuklarından biri sol kalçasından girerek leğen kemiğini parçalamıştır. Kazadan sonra 30 küsür ameliyat olmuş ve sakat kalan sağ bacağı kangren yüzünden kesilmiştir. Kazadan sonra eve çıkan Frida, çok acı çekmiş ve yatağa bağımlı kalmıştır. O dönemde babasının aldığı boya ve tuvaller ile yağlı boya yapmaya başlamıştır. Yatağın tavanına asılan ayna yardımı ile oto-portreler çalışmaya başlamıştır. Yaklaşık 2 yıl sonra yürümeye başladığında, resim konusunda bir hayli ilerlemiş olacaktır. Daha sonra, ünlü sanatçı (ressam) Diego Rivera ile evlenmiş ve fırtınalı bir aşk yaşamıştır. Çok acılar çeken, düşükler yaparak bunalımlara giren Kahlo, eşinin onu defalarca aldatması nedeni ile boşanmıştır. 1954 yılında akciğer embolisinden ölmüştür. Resimlerindeki ustalık ve renk kullanımı harikuladedir. Hatta Pablo Picasso, biz onun kadar iyi insan yüzleri çizemiyoruz demiştir. Sürrealist bir sanatçı olarak tanınsa da, o kendisini hiç böyle tanımlamamaktadır. Acı, hüzün ve alay resimlerinde sıklıkla görülmektedir. Frida Kahlo’nun yaklaşık olarak 143 adet tablosu vardır. Tablolarından, çerçeve isimli tablosu Louvre müzesindedir. 100’e yakın resmi ise ünlü sanatçı Madonna’nın kişisel sanat koleksiyonundadır.
Acı ve keder içinde geçen bir hayatta, resme sarılan ve sürekli üreten Kahlo, kendi ülkesinde devrimci ve absürt düşünceleri ile çok sevilmektedir. Meksika’ya olan bağlılığı nedeni ile hayatı boyunca, Amerika’da yaşarken de milli kıyafetlerini giymiş, kaşlarını hiç aldırmadığından iki kaşı birleşik vaziyette yaşamıştır.



Sanatçılar, soyut sanat, sanat tarihi, da vinci codes, karakalem, çizim, portre, yağlı boya, sanat 


Kaynak:http://www.mailce.com/frida-kahlo-kimdir.html



Benzer Konular